Selecteer een pagina

Mijn eerste doel is ons huis op orde hebben. Niet dat het ernstig vies of rommelig is, eigenlijk helemaal niet.

Het liefst zou ik vrij willen leven zonder bezittingen, huis of spullen. Wellicht lukt dat ooit in de toekomst nog, voor nu woon ik in een leuke woning met vijf kinderen, man, kat en vissen.

3 jaar geleden heb ik mijn woning verkocht en iets daarvoor ben ik ingetrokken bij Bartho. Ik was samen met mijn zoontje Joris en hij met zijn zonen Thomas en Giel. Samen hadden we Bart en onze 5de zoon Lukas was op komst.

Op dat moment voegden we onze twee huishoudens samen. Ik vond al dat mijn zoon veel speelgoed had maar man man man samen met de spullen van mijn stiefzonen erbij, kon ik wel een speelgoedwinkel beginnen!

Vlak na de verhuizing werd Lukas geboren. Er volgde een intensieve tijd. Lukas huilde heel veel en na een paar maanden bleek er een knelling in zijn nekwervel te zitten. Ondertussen was ik fysiek helemaal op. Er volgde een tijd van keuzes maken en ons leven anders inrichten met werk en planning.

In de tussentijd (we zijn nu bijna 3 jaar verder) had ik geen energie om die 2 samengevoegde huishoudens tot 1 te maken. Voor mijn gevoel puilt het huis nu dus uit met speelgoed, spullen, dubbele dingen, dozen met jeugdspullen, babyspullen die nog weg moeten en spullen van mijn overleden moeder. Gewoonweg teveel spullen.

Ik ben begonnen met de opruimmethode van Marie Kondo. Dit werkt voor mij heeeeeel goed. Ik heb al zoveel spullen weggegooid! De stappen van haar volg ik braaf. Zo heb ik nu alle kleding op orde, is er een boekenkast aan boeken weggegaan en is de administratie bijna op orde. Zelf hou ik wel van afwisseling dus deze maand doe ik de minsgame. Op mijn instragram account deel ik foto’s van de spullen die ik weg doe.

Eind 2018 wil ik alle lades en dozen uitgepakt hebben en opgeruimd. Daarnaast moet de garage ook gebeuren. Dat is nu een gevalletje, hink stap sprong, Yes we zijn veilig bij de fiets gekomen…

De spullen die ik uit mijn huis wil hebben, sorteer ik. Wat stuk is gaat naar de vuilnis (wat ik gescheiden aanlever), de rest gaat naar de kringloop, verkoop ik via internet, geef ik weg of ruil ik. De opbrengst van de verkochte spullen gebruik ik voor… doel 3, mijn schuld aflossen!