Selecteer een pagina

Zes dagen geleden begon ik met mijn Miracle Morning. Vandaag neem ik je mee in mijn bevindingen.

“Volstrekt nutteloos om zoiets te doen”

Nee, dat is niet mijn conclusie wel een mening die gegeven werd. Mensen kijken vanuit zichzelf naar een idee of een onderwerp en geven hun mening. Dat is uiteraard prima. Na de mening volgt soms snel een conclusie. “Dat is niets voor mij”, “Dat kan ik niet, want dan zou ik om half zes op moeten staat.” Of “Fijn dat je hier over begint, ik ga het weer oppakken”. Welke mening er ook is het heeft mooie gesprekken opgeleverd. Zowel online als in het echte leven.


Ik ga er mee door

Oke, dat is duidelijk. Ik haak niet na één week af. Ik ga door. De wekker zet ik steeds een beetje vroeger want over twee weken ga ik om 6:00 uur eruit. De eerste keer dat mijn wekker ging schrok ik me wezenloos. De weken daarvoor werd ik wakker en meestal was dat door gezellige kindergeluidjes. Nu door een heerlijk IPhone Radar geluidje… Vol goede moed stapte ik uit bed en liep ik naar de werkkamer. Daar zou het gebeuren. Een gelukzalig gevoel ging door mijn lijf toen ik de ruimte instapte. Ik zou beginnen met stilte en ik zag mijn bankje en ik kon nog lekker tien minuten liggen en niets doen. Ik genoot. Ik viel niet meer in slaap hoor, maar het lag wel fijn. Daarna volgde natuurlijk visualiseren, affirmaties, schrijven, bewegen en lezen. Alles heb ik tien minuten gedaan. Ik was tevreden.

Een ochtendwandeling; combinatie van bewegen en visualisatie

De tweede en derde dag ging hetzelfde. Ik schrok wakker van de wekker en ik deed de Miracle Morning. Die twee dagen was ik vooral aan het einde van de middag heel moe en kwam er weinig meer uit mijn handen. Niet helemaal een miracle dus. Ik moest blijkbaar wennen aan het vroegere opstaan.

Mijn acties die ik ’s ochtends opgeschreven had, had ik uitgevoerd en ik was tevreden. Wat daarbij hielp is dat ik mijn lieve maatje Anne heb van “Me, Myself & Mama”. Elke ochtend na de Miracle Morning doen we elkaar een appje. De support is fijn en het werkt motiverend. Doordat zij aan de andere kant van de wereld woont zie ik haar bericht, vanwege het tijdsverschil altijd als eerste. Heel fijn.


Drie mooiste ontdekkingen

De eerste is doordat ik de dag bewuster begin, dit de hele dag doorwerkt. Ik hoef namelijk niet meer in de loop van de dag te bedenken wat belangrijk is of wat ik ga doen. Dat heb ik al geregeld.

Ik ben in deze dagen meer een doener geworden. Dat is een leerpunt voor mij. Er staan ’s ochtends een aantal acties op papier en dat wil ik dan halen. Ik heb duidelijk minder tijd besteed aan mijn mobiel en Hayday (ja, dat boerderij spelletje waar ik als game nerd heel hoog in level). Ik had echt mijn twijfels of ik mijn bed uit zou gaan en zou verzaken. Dat deed ik niet! Ik kan het en dat is mijn laatste mooie ontdekking. Zwaarwegende redenen (lees smoesjes) zijn altijd te bedenken wanneer je ergens onderuit wil. Zelfs de mogelijkheid tot uitslapen deze ochtend omdat alle vijf kinderen er één hele nacht niet waren heb ik niet benut. Ik stond vanmorgen om 6:20 naast mijn bed. Hallo trots op mezelf momentje.


Ben ik nu succesvoller door Miracle Morning?

De voorkant van het boek zegt “6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8:00 uur”. Oké. Ik kan nog niet zeggen dat ik succesvoller ben dan zes dagen geleden. Daarvoor zijn deze zes dagen ietwat te kort. Wel heb ik duidelijker voor ogen wat ik op een dag wil. Dat geeft rust en nog meer overzicht. En you know it, daar houd ik van. Ik vind het ’s ochtends heel fijn om tijd voor mezelf te hebben voordat de energie van het gezin begint. Dat is echt een aanwinst ten opzichte van vlak voor de kinderen uit bed gaan. Het gevoel dat ik gelijk door moest had ik destijds heel sterk.

Tot nu toe kan ik je het boek aanraden en nog meer je wekker eerder te zetten en het te gaan doen! De groep mensen die (weer) begonnen zijn, zijn ook enthousiast. En zoals ik in mijn eerdere blog schreef, ik weet niet of ik over een paar weken nog enthousiast ben, nu in ieder geval nog wel. Ik houd je op de hoogte.

En tot slot. Dank jullie wel voor de reacties op welk boek ik moest gaan lezen. Ik heb een aantal mooie kunnen toevoegen aan mijn lijstje, waaronder The big leap, Brene Brown, De Keuze en The power of heart. Ik ben van de elf opties die ik toen had gestart met “Een werkweek van 4 uur”. Zo weinig uur werken op een dag, dat lijkt mij wel wat.