Selecteer een pagina

Ja, het is echt al september. Voor mij is de zomer voorbij gevlogen. We hebben een heerlijke tijd gehad. We zijn in België, Duitsland en op Ameland geweest. De andere drie weken waren we fijn thuis. In het Noorden hadden we als laatste vakantie, dus op 4 september mochten wij weer naar school. De kinderen hadden er wel en geen zin in. Vrij zijn is heel leuk, maar het gewone leven met vriendjes, sporten en school vinden onze jongens ook heel fijn.

Fijn huis in de winter

Na de hittegolf in het begin van deze maand ben ik begonnen met het herinrichten van de woonkamer. We hebben altijd een “winteropstelling” en een “zomeropstelling” 😊. De banken verschuiven wat zodat de open haard vrij komt te staan en de kaarsjes komen weer terug op de tafels en kastjes.

Deze week wordt er een kast gebracht die ik twee weken geleden bij de kringloop heb gekocht. Een oldskool buffetkast. Een opknappertje maar ik denk dat ik daar straks wel tijd voor hem. Eén van de dingen die ik zo fijn vind van de winter is de verschillende geuren die in huis zijn. Soms is het de houtkachel die brandt, soms de kerstboom die z’n naalden laat vallen of de geur van verse pannenkoeken. In de winter bak ik die wel elke week. Ook vind ik het heerlijk om geurkaarsen of olie aan te zetten.

Het Geurmeisje

Deze winter gebruik ik de geuren van “het Geurmeisje”. Ik kwam haar tegen via Instagram en ik was heel benieuwd naar haar producten. Ik had even contact met haar en ik ontving een waxbrander met drie geurtjes en een roomspray om uit te proberen. Ik heb niet gewacht tot de winter maar ik heb ze gelijk uitgeprobeerd. Wat mij opvalt met de anderen die ik eerder had, is dat deze echt goed in de ruimte komt terwijl de brander niet zo lang aan hoeft. De geuren zijn subtiel aanwezig en ruiken heel lekker. Alle waxmelts zijn handgemaakt en de wax is 100% natuurlijk. Ik heb door een operatie aan mijn neus en holtes een behoorlijke gevoeligheid voor geuren. Bij deze geuren heb ik daar gelukkig geen last van gehad.

Deze drie geuren heb ik

Sinds we terug zijn van de vakantie, zijn onze cavia’s ook weer thuis. Ze waren in de zomervakantie bij opa Mannes. De cavia’s wonen in de winter in onze huiskamer. Dat is wel even een klusje, want ze moeten wel elke dag schoongemaakt worden. Om te voorkomen dat ze teveel gaan ruiken, vind ik dat wel prettig om te doen. Na elke schoonmaakbeurt spuit ik even met de roomspray voor de finishing touch. De geur is sinaasappelbloesem en is fris, zoet en wat Citrus achtig. Ik heb gelezen dat de geur er voor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen en het een gevoel van veiligheid geeft. Wat voor mensen geldt, geldt vast ook voor Suus en Sjors, onze cavia’s.

Laatste dingetjes voor de woonkamer

Dan moet ik voor de winter alleen nog wat haardhout regelen, de kast van de kringloop verven en nog nieuwe gordijnen in de serre uitzoeken. Dat is een klusje dat ik steeds uitstel. De serre is gebouwd in 4 raamdelen. Normaal gesproken kan ik zelf de gordijnen uitmeten en op maat maken, maar dit durf ik niet aan en dan blijft het erbij. Terwijl ik deze blog schrijf en al zin heb ik de winter, hoor ik net op de radio dat het volgende week nog 21 graden wordt. Nou gaan we eerst daar van genieten!

Deze blog is een samenwerking met Het Geurmeisje. Je kunt hun vinden op: www.hetgeurmeisje.nl en op Instagram. Het zou leuk zijn als je er een kijkje neemt of haar gaat volgen.