Selecteer een pagina

Ik had een geestelijk, lichamelijk, emotioneel en financieel dieptepunt bereikt.

Hal Elrod

De miracle morning is een ochtendroutine bedacht door Hal Elrod. Hij was depressief, wanhopig en had zijn dieptepunt bereikt. Hij probeerde van alles om er uit te komen. Nadat hij ging sporten kreeg hij een inzicht; als ik een routine maak met daarin ruimte voor persoonlijke groei, hoop ik mijn probleem op te lossen. Hij wilde graag dat zijn leven anders zou worden. Dus deed hij het anders; hij stond vroeg op en bedacht zes stappen van tien minuten. Ik heb het boek bijna uit gelezen en ik ga starten. Wanneer je alle stappen doet betekent dit, dat je een uur eerder opstaat dan je gewend bent.

Oké, als ik dit naar mijzelf vertaal zou ik om 6:00 uur op moeten staan. Om 7:00 uur komen de kinderen uit bed en begint het ochtendritueel om iedereen op tijd op school te krijgen. Normaal gesproken dan, nu is het nog vakantie. Waarom wilde ik dit ook alweer? O ja, omdat ik graag nieuwe dingen doe die mij helpen om mijn drie doelen te bereiken. “Gelukkig zijn”, “gezondheid” en “geld”. Mijn 3 G’s. De miracle morning past in alle drie de doelen. So let’s give it a try. Oh my, 6:00 eruit. Dat is wel een ding beken ik eerlijk. Vooral nu de kinderen niet naar school gaan en ik uitslaap. Maar hoe dan ook. Lastig is geen argument. Ik ga beginnen en dat doe ik op donderdag 8 augustus. Dan ga ik om 6:30 uur eruit want de kinderen gaan in de vakantie om 7:30 eruit. Donderdag is mijn eerste werkdag na drie weken vrij. Ik vind dat een mooie start. Vanaf 26 augustus wordt het dan 6:00 uur.

Welke stappen zijn er?

  1. stilte
  2. affirmaties
  3. visualisatie
  4. bewegen
  5. lezen
  6. schrijven

Stilte

Alle stappen doe ik nu ook. Ze zijn dan verspreid over de dag en niet vast tien minuten. We beginnen met de stilte. Deze vind ik het lastigst. Ik vind niets doen en stil zijn soms confronterend en ik voel me dan rusteloos. Zodra ik door dat gevoel van rusteloos heen ben, vind ik de stilte fijn en geeft het mij ideeën en oplossingen.

Affirmaties

Herprogrammeren van je eigen gedachten heb ik geleerd in 2002. Veel van onze gedachten zijn negatief, herhalend en niet nuttig. Om deze gedachten te veranderen schrijf je affirmaties (zinnen) en op die manier herprogrammeer je je gedachten. Daardoor kijk je anders naar hetzelfde of voel je iets anders bij eenzelfde situatie.

Visualisatie

Ik ben een dromer en ik kan goed beelden maken van wat ik wil en hoe ik het wil. In het najaar geef ik daar een training over. Ik ben niet zo creatief dat ik er mooie tekeningen van kan maken, maar met de juiste plaatjes weet ik wel het geheel te creëren. Op Pinterest heb ik mijn droombord gemaakt en dat helpt mij mijn dromen voor de toekomst voor me te zien. Ik ben heel benieuwd wat het boek hier over zegt!

Bewegen

Tja. Dat doe ik altijd te weinig. Ik houd er ook niet van en voelt als een “moetje”. Volgend onderwerp.

Lezen

Ja veel! Nu lees ik de miracle morning (goh) en fictie. Deze leestijd is echt bedoeld om iets te lezen waar je wat van leert. Ik heb al wat boeken klaarliggen!

Schrijven

Schrijven en ik zijn al sinds mijn zevende bij elkaar. Mijn “lief dagboek, het was stom op school dagboeken” heb ik nog in een doos bewaard! Ik schrijf ideeën, plannen, doelen, in een dagboek en mijn blogs. Vaak op losse papieren of een onhandig formaat plakboek. Ik ga denk ik op zoek naar een fijn schrijfboek. Iemand tips voor een boekje wat hierbij past?

Klaar voor de start…

Nog twee dagen en dan start ik. Ik heb er zin in en ik vind het spannend. Ik houd jullie op de hoogte hoe het gaat. Als jullie tips hebben, dan hoor ik dat graag. Twee weken geleden postte ik erover op Instagram en Facebook. Ik leerde dat er een aantal mensen dit ook wilden gaan doen. Dat er een groep was die begonnen was, maar door het vroege tijdstip ermee gestopt is en er waren er twee die begonnen waren en dit nog steeds deden. Doe je ook mee? Laat het me weten via de reactie of Instagram. Samen doen vind ik fijner dan alleen.

Wil je het boek bestellen? Hieronder vind je de link van het boek: