Selecteer een pagina

Ik merkte bij mezelf dat ik er wat tegenaan zat te hikken om op papier te zetten waarom ik dit doel gekozen heb. Mijn gezondheid is een lang verhaal waar de problemen begonnen toen ik 16 was. Nu ben ik 36 en nog steeds niet fit. Twintig jaren, waarin het niet fit zijn, mij hebben gevormd. Samen met mijn angsten, wantrouwen, zoektocht en een gedachtentestroom die mij onzeker hebben gemaakt.

 Van 16 tot nu

In hoofdlijnen is dit mijn verhaal; vanaf mijn 16de heb ik verschillende klachten als vermoeidheid, flauwvallen en periodes van “not so happy”. Pas een paar jaar geleden is de diagnose van een opnamestoornis aan mijn dunne darm vastgesteld. Dit was heel fijn om te horen. Nu wist ik dat ik al die jaren met tekorten in mijn bloed had geleefd. Geen wonder dat ik moe was. Vanaf toen deed ik er veel aan om fitter te worden. Dit ging met ups en downs. Of met leuke onderbrekingen van de zwangerschappen!!! 

Startpunt nu

De jaren van frustratie, verdriet en beperkingen liggen achter mij. Ik weet nu wat ik heb en wat ik er aan kan doen om na 20 jaar weer gezond en fit te worden. De belangrijkste uitdagingen voor mij zijn: het sporten (dit vind ik zo niet leuk) en het doorbreken van mijn slaappatroon (als het kan, ga ik ’s middags een uurtje slapen om bij te tanken. Dit is ongeveer op drie of vier dagen van de week zo).

 Als iemand nog tips heeft…? Alles wat mij kan helpen, hoor ik graag!