Selecteer een pagina

De zomervakantie is begonnen. Heerlijk! Onze vakantie planning begint meestal al in november of december. Eerst is er afstemming met de andere twee ouders. Daarna hebben we allebei ons werk waarbij we moeten afstemmen met directe collega’s wat er mogelijk is.

Sommige zomervakanties zijn daardoor goed geregeld, sommige vakanties zijn meer bepaald door omstandigheden maar daarin vinden we onze weg wel.

Deze vakantie hebben we de eerste twee weken alle kinderen, maar we moeten ook gedeeltelijk werken. Dan hebben we 3 weken alleen Bart en Lukas en de laatste week zijn we weer met zn allen.

Door onze soms ingewikkelde planning hebben we wel veel geleerd. Een goede planning maken is de basis, tijd voor jezelf en elkaar hierin plannen is ook belangrijk. Tot slot is flexibel zijn binnen de afspraken ook heel fijn en voor mij soms wel lastig.

Jaren geleden zijn we gestart met dit gezin, door heel duidelijk te zien hoe we dit willen doen zijn we waar we zijn. En vandaag ben ik op een strandje met vijf jongens om me heen. Ik geniet. Het was hard werken in het begin. Nu is er zonneschijn, balans en rust. Een prima vakantie dag!