Selecteer een pagina

Hoera. Hoera. Hoera. Dit doel hebben we gehaald. Alle beetjes extra’ geld hebben we gebruikt om af te lossen. Het is 13 oktober en we zijn “klaar”. De schuldenteller staat nu op € 14.939,61. En dit voelt heel fijn.

Door ons polder model zijn alle andere zaken wel doorgegaan. We hebben dit seizoen heerlijke vakanties gehad en zijn regelmatig uit eten gegaan. Het blijft elke keer weer keuzes maken. Ja zeggen tegen een vakantie is nee zeggen tegen extra aflossen en er dus langer een schuld hebben. Door er bewust mee om te gaan, voelt de vakantie ook weer fijner trouwens.

En ik besef ook dat we nog steeds in een goede positie zitten hoor. Extra aflossen én nog de extra’s door kunnen laten gaan is heel waardevol en luxe. Daarnaast hebben we ook investeringen gedaan in mijn bedrijf. Ook dat is keuzes maken, ik wilde heel graag starten met het uiteindelijke doel om daar natuurlijk ook weer geld mee te verdienen.

Mijn tips die voor ons werken:

Maak voor jezelf een mooi financieel systeem
Eén betaalrekening en een aantal spaarrekeningen die er aan hangen
Na je inkomsten verdeel je gelijk het geld over je spaarrekeningen. Bij ons zijn dit  bijvoorbeeld de rekeningen voor de kinderen en de vakantie rekening.
Geld overboeken aan het einde van maand wat je over hebt, werkt bij ons niet. We hadden bijna nooit over…wij doen het dus gelijk.
Spaar voor iets en koop het dan. Zo old skool, maar het werkt. Wachten op iets is leuker dan gelijk hebben
Maak in Excel, een kasboekje of waar dan ook een overzicht met je vaste lasten en houdt dit bij. Ik doe dit dagelijks en besteed op die manier maar een paar minuten per dag. En het levert zoveel op.
Maak een schuldenoverzicht en begin extra af te lossen. Alle beetjes helpen. Bepaal voor jezelf ook welke schuld je als eerste gaat doen (mocht je er meerdere hebben). Degene met de hoogste rente, of die bij een familielid, of juist de kleinste zodat je snel resultaat hebt. Ik ben geen financieel adviseur, dus kies iets wat voor jou goed voelt.
Onze financierder heeft een rekentool. Als we niet extra aflossen kost ons dat de komende jaren € 1.678,16 bruto extra aan rente. Dus vergeet niet wat je schuld nog extra kost!
Remember: ALS JE EEN SCHULD HEBT, BEN JE EIGENLIJK BLUT!

Die laatste zin was mijn eye-opener toen ik die ooit las. Dus heb je schulden. Pak ze aan!

Esther

Oja; ik hoef nu geen berichten om extra geld te gaan verdienen. Ook wil ik niet meedoen aan dubieuze piramides.

Heb je nog vragen? Laat me het even weten. Ik ben geen financieel adviseur. Door mijn achtergrond in de financiële wereld weet ik er wel veel van. Mijn voorliefde voor lijstjes, plan van aanpakken en doelen behalen werkt ook mee!