Selecteer een pagina

Vijf jaar en een beetje geleden was ik hoogzwanger van Bart. Ik was toen uitgerekend op 3 december. Ik hoopte stiekem dat hij iets eerder geboren zou worden zodat hij niet een Sinterklaas cadeau zou worden.

Hij vond dat ook een goed plan en 21 november 2013 was het zover. Na een fijne (ja echt, dat kan) bevalling van 4 uren ontmoette ik hem.  Zijn ogen, precies als die van zijn vader, keken mij aan en ik overstroomde van liefde. Bart was er.

Rustig, geduldig, intelligent en lief beschrijft hem het beste. Ook daarin lijkt hij op zijn vader. Stellig en zijn eigen mening hebben hoort ook bij hem. Dat komt van mij.

Afgelopen week hebben we zijn verjaardag gevierd. De dag zelf met opa en oma en zijn broers. Afgelopen zondag kwamen opa en tante Arjanne met neef en nichtje op bezoek. Morgen is zijn vriendjesfeestje aan de beurt. Na schooltijd komen ze gezellig mee naar huis. We zijn even hier en gaan daarna naar de kinderboerderij.

img_8818

Ongelooflijk hoe clichés altijd waar zijn… want waar blijft de tijd? Zo werd hij geboren en zo is hij 5. Bart is vier weken nadat mijn moeder overleed geboren. Sterven en leven, lag zo dichtbij bij elkaar en juist dat maakt hem bijzonder. Hij was het voor wie ik rustig door ging, die de glimlach op mijn gezicht terughaalde en mij liet verwonderen wat het leven betekent. We hebben hem Bart genoemd omdat mijn opa Bart heette en ik Bart zou zijn genoemd als ik een jongen was. Daarnaast heette zijn Pake Barthold en heet Bart’s  vader Bartho. Van twee kanten was dit meer dan logisch. Zijn naam is van Germaanse afkomst en betekent “Stralend”.

En stralend gaat hij door het leven. En stralend heeft hij mij geholpen in een heftige tijd van mijn leven.