Selecteer een pagina

“Eind 2018 wil ik alle lades en dozen uitgepakt hebben en opgeruimd. Daarnaast moet de garage ook gebeuren. Dat is nu een gevalletje, hink stap sprong, Yes we zijn veilig bij de fiets gekomen…

Dat is wat ik schreef in januari. En hoe staat het nu? De garage is geen hink stap sprong geval meer. We komen veilig door de garage heen en veel spullen staan nu in stellingkasten. We hebben twee keer goed huisgehouden en opgeruimd. Veel spullen zijn toen direct naar de kringloop en stort gegaan. Ben ik tevreden? Ja. Ga ik nog door? Ja. Want er ligt nog genoeg! Ooit heb ik gelezen dat in een Amerikaans huishouden, gemiddeld 300.000 spullen zijn. 300.000. Serious? Ik geloof niet dat ik alles ga tellen in huis, maar ik hoop tocht echt dat het er niet zoveel meer zijn.

Oké en de lades en de dozen dan, hoor ik je denken. De lades heb ik allemaal uitgezocht. En er staan nog een aantal dozen die niet aangeraakt zijn. Dat zeg ik niet goed. Ik heb ze aangeraakt en ik zag de spullen van mijn moeder. Ik zag de spullen van mijn kindertijd en de werkjes die ik gemaakt heb toen ik een meisje van 8 was. En dan ga ik he. Ik heb iets in mijn hand en dan denk ik terug aan die tijd. Het voelt alsof mijn moeder er weer even is. Nou, dan weet ik wel dat ik nog niet in de fase beland ben dat een voorwerp geen waarde meer hoeft te hebben en alles af kan met een herinnering. Voor nu heb ik besloten dat die dichte dozen, nog even dichte dozen blijven.

In 2019 staat het opruimen nog steeds op mijn to-do list en dan zie ik wel of de dozen al aan de beurt komen.

In januari ga ik weer een minsgame doen. Op dag één doe je dan één ding weg en op dag twee, doe je twee dingen weg. Zo ga je rustig door tot en met de laatste dag van de maand. In het begin gaat het makkelijk, maar zo rond dag 19 of 20 wordt het lastiger. Deze keer doe ik het niet alleen, maar met meerdere mensen via Instagram. Samen sta je sterker en aan het einde van januari zijn we weer 496 spullen minder rijk!

Doe je ook mee in januari? Een opgeruimd huis, geeft jouzelf ook een opgeruimd gevoel. En dat geeft weer ruimte om…? Dat mag je zelf invullen.