Selecteer een pagina

Dat klinkt misschien gek; ”ik heb geen vakantie”. In de tijd dat veel mensen in Frankrijk of Italië zitten en de zomervakantie voor alle regio’s gestart zijn, roep ik dat ik geen vakantie heb!

Dagje Hellendoorn

Vorige week zijn we wel een weekje weggeweest naar Groenlo. Dat was leuk. De kinderen kennen de camping goed. Er zijn leuke activiteiten en elke dag naar het subtropisch zwembad is een feestje. De reden dat we daar naar toe gaan is eigenlijk omdat ik het nog niet zie zitten om een retourtje Frankrijk te doen met 5 jongens in één auto…

Dus het weekje weg hebben we gehad en we zijn vanaf nu lekker thuis. Ik bedacht mij ineens dat de vakantie voor mij niet anders voelt dan anders. En daar was ik zo blij mee. Ineens viel het op zijn plek waar ik jaren aan gewerkt heb. Voorheen leefde ik naar de vakantie toe en moest ik eerst bijkomen van het werk voordat ik echt kon relaxen.

Joris en Thomas
Giel
Lukas en Bartho

Een paar jaar geleden wilde in mijn leven anders invullen; meer tijd voor mijn gezin, geen opvang meer voor de kinderen, meer rust en een easy living. De uitvoering van dat plan was er niet van de een op andere dag. Allereerst moest ik van werk veranderen om dat te realiseren. Dit betekende een fors gedeelte van mijn salaris inleveren. Daarnaast moesten de werktijden bij mijn gezinstijden passen én ik wilde minder reistijd. Maar ik vond het! Ik werk nu elke ochtend en twee avonden per week en ik ben vanaf 14:00 uur thuis met de kinderen. Ik heb geen stress meer rond het avondeten om vermoeide kinderen op te halen van de opvang. Ik kan zelf met ze naar de sportactiviteiten en het beste; ik heb tijd voor een boekje lezen ’s middags of lekker niets te doen.

De vakantieperiode voelt wel relaxter omdat we ’s ochtends niet naar school hoeven en aan de andere kant is het voor mij soms iets intensiever omdat ik nu fulltime ge-mama heb . We starten de eerste twee weken met 5 kinderen, dan hebben we één week 3 kinderen. Vervolgens in week 4 en 5 hebben we 2 kinderen om af te sluiten in week 6 met 4 kinderen.