Selecteer een pagina

Duurzaamheid in jouw badkamer

Valt het je ook op bij de producten in je badkamer hoeveel niet uit te spreken ingrediënten erin zitten? Hoeveel plastic je weggooit via de afvalemmer in je badkamer? Dat kan gelukkig ook anders en makkelijk.

Een paar jaar geleden stond ik te koken in mijn keuken. Nee, geen soep of aardappels maar vloeibare handzeep… ik was op mijn weg naar een duurzamere, minimalistische en goedkopere leefstijl. Ik had een recept gevonden op internet en ging aan de slag. De eerste keer mislukte. De tweede en derde keer ging het al beter, maar het resultaat was niet geweldig. De zeep klonterde in het pompje en werd zo dik dat het beton leek. Grrrr. Tijdens mijn handen wassen of douchebeurt voelde het ook niet fijn. Ik gaf het op en ging op zoek naar andere producten. Ik wilde graag het gemak dat iemand het al voor mij gemaakt had, maar wel zo natuurlijk en plasticfree mogelijk.

Van zelf zeep maken tot wasbare wattenschijfjes

Het avontuur van de vloeibare zeep beviel niet zo goed. Meestal gebruik ik nu een stuk Aleppo zeep. Ook de kinderen zijn inmiddels gewend dat er een stuk zeep ligt. Helaas voor hun geen douchegel meer met Cars of Superman figuurtjes erop. De haren van de kinderen wassen we soms met shampoo. Haar went eraan hoe je het behandelt. Als je het elke dag wast, zal het weer snel vet worden. Als je het minder vaak wast, wordt het minder snel vet.

De weg naar duurzame wattenschijfjes ging wel goed! Ik heb ze zelfgemaakt van oude handdoeken. Dat ging heel makkelijk. Je knipt twee evengrote rondjes en legt ze op elkaar. Je pakt naald en draad en zoomt ze dicht. Ik heb het met de hand gedaan, maar dat kan ook met een machine. Geen tijd of überhaupt nog nooit kleding genaaid? Geen punt, ook de duurzame wattenschijfjes kun je tegenwoordig kant en klaar kopen bijvoorbeeld bij De kleine schat.

Ik ga een nieuw merk proberen

Via Instagram kwam ik in contact met Échelon Soaps. We volgden elkaar al een tijdje. Ik haar vanwege haar zelfgemaakte zeepproducten en zij mij vanwege mijn planningtips en gezinsleven. Achter Échelon Soaps zit Harriëlle Daems die een passie kreeg voor het zelf samenstellen van natuurlijke zepen, crèmes, scrubs, oliemengels en nog meer producten doordat haar dochtertje een eczeemhuidje had. Ik vind het altijd inspirerend dat mensen vanuit een vervelende situatie iets moois weten te creëren. Hariëlle liet mij kennis maken met vier items.

soapbar van echelon

Summer Crush soapbar

Een heerlijke soapbar die er ook prachtig uitziet. Deze zeep voelt echt fijn op mijn huid. Hij is geschikt voor alle huidtypen, dus iedereen kan hem gebruiken. Ik vind de geur heel lekker, de kinderen moesten even aan de geur wennen :). Hij schuimt licht en voelt romig aan.

gastenzeepje van echelon

Morning Dew gastenzeepje

Een mini gastenzeepje, met prachtige glitters. Hij ligt als een eye catcher op de wastafel bij het toilet. Handig dat hij klein is, hierdoor is hij makkelijker te gebruiken. Note to myself: even onthouden voor volgend jaar als juffen cadeautje aan het eind van het schooljaar. De chiazaad die ik normaal eet, zit in deze zeep voor een licht scrub effect.

Soother bodylotion

Bodylotion in de vorm van een zeep. Ik kende dat nog niet. Het is een combinatie van mangoboter en bijenwas lees ik op de verpakking. Echt alleen dat idee al. I love mango. De website van Échelon zegt: “Een heerlijk voedende bodylotion in vaste vorm. Ideaal om je lichaam te voorzien van een hydraterend laagje. Deze lotion bar is verrijkt met calamine. Het werkt jeukstillend en verzachtend. Er is geen geur of etherische olie aan toegevoegd… dus sowieso geschikt voor de meest gevoelige huidjes.” Niets aan toe te voegen, dat heb ik ook ervaren. Voor mij voelt het fijner dan “gewone” bodylotion.

olie van echelon

Queen of the night olie

Deze olie is bestemd voor je gezicht en decolleté. Sinds een tijdje gebruik ik olie voor mijn gezicht. Ik zag het eens op YouTube bij Doutzen Kroes, dus ik dacht, dat moet wel werken. LOL. Olie leek mij eerst zo vettig, maar met de goede olie is het juist een fijn hydraterend gevoel. Dat heeft deze olie ook en de geur is ook heel fijn.

Giveaway

Harriëlle heeft niet alleen mij dit pakketje cadeau gedaan, maar ze geeft er nog één weg! Wil je kans maken, reageer dan onder deze post op Instagram. De giveaway en de producten zijn niet gesponsord. De giveaway loopt tot vrijdag 31 augustus 20:00 uur.

Website

Nog heel veel meer prachtige producten, cadeaupakketten en musthaves voor in je badkamer vindt je bij haar webshop

Instagram

Instagram van Échelon Soaps vind je hier .